Rakott krumpli spanyol módra: baszk rántottával rakott krumpli, juhsajttal, füstös paprikával

2012-02-15

sponsored links


Tulajdonképpen egy "ügyes fogással" kereszteztem a rakott krumplit és a spanyol torillát, ráadásul még a baszk rántottát is "belekevertem" a dologba.
A mi parasztrántottánkba is kerül krumpli, szerintem a tojás-krumpli összefüggés mesés íz élmény, különösen, ha friss zöldségek és szalonna vagy kolbász is kerül bele.

Már mutattam be spanyol tortillát, hiszen nagy családi kedvenc, amikor hirtelen szükséges valami finom, de egyszerû fõtt ételt összedobnom, olyankor azonnal fõszerepet kap. Baszk rántottából is nem is egyfélét.

Arról is írtam már, hogy szenvedélyesen rajongom a spanyol konyháért (itt és itt), szerintem számtalan hasonlóságot mutat a magyar konyhával, így szívesen keresztezem is. Ha így vesszük, akkor modern megfogalmazással ez egy fúziós étel. Minden esetre mérhetetlenül egyszerû az elkészítése, és nagyon finom.
Aki kedveli az olasz, az ázsiai vagy az indiai konyhát, az általában beszerez alapkészletet ? fûszereket, sajtokat, más jellemzõ alapanyagokat - az ételek készítéséhez. Így vagyok én a spanyol konyhával is, bár hozzáteszem, kevesebb kurrens alapanyag beszerzése szükséges, mint gondolnánk.

Szinte egész Spanyolországot bejártam már, amikor tehetem, ellátogatok valamelyik szegletére. Ilyenkor sohasem ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s