Rakott krumpli (paleo)

2018-02-19

sponsored links




Az idei szezon utolsó adag fehér édeskrumpliját használtam fel ebben a rakottasban, ami az itt található rakott répa mintájára készült el. Nagyon szeretjük a rakott ételeket. Van már a blogon:

- rakott csicsóka itt
- rakott savanyú káposzta itt
- rakott karfiol itt
- karfiollal rakott sonka itt
- rakott padlizsán itt
- rakott zeller itt
- rakott kel itt
- spárgával rakott csirkemell itt
-rakott cukkini itt


Hozzávalók:

60 dkg édesburgonya (nálam most fehér)

a töltelékhez:
50 dkg darált hús (én most disznót használtam)
1 vöröshagyma
1-2 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
2-3 evõkanál zsír (mindegy milyen)
2 tojás
1 evõkanál citromlé
törött bors

a tetejére:
10 dkg éven túl érlelt cheddar sajt

Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet. Addig hagyjuk a tûzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával összekeverjük. Tûzálló tál (nálam 20 x 20 centis) aljába tesszük a megmosott, lasagne lapra (vagy nagyon vékony karikára) vágott édesburgonya harmadát. Rásimítjuk a tölteléket felét. Erre kerül a maradék batáta fele, majd a töltelék, amit befedünk az édeskrumpli utolsó harmadával, végül megszórunk a reszelt sajttal. 175 fokos sütõbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s