Rakott krumpli - olaszosan, kolbászosan, krémesen
sponsored links
Van egy komoly problémám a rakott krumplival. Mégpedig az, hogy nem bírom abbahagyni az evését.
Biztosan mindenkinek van olyan étel, amibõl mindig túleszi magát. Én a rakott krumplival vagyok így.
Igaz, én szinte soha nem az úgymond hagyományos verziót készítem, nekem az túl darabos és túlszáraz. Nálam a rakott krumpliban tomboljanak az ízek és legyen nagyon szaftos és krémes. Persze ne ússzon a nyers krumpliból kifõvõ híg lében, ezért mindig szigorúan héjában elõfõzöm a krumplit.
Számtalan rakott krumpli verziót bemutattam már:
Heti menüajánlat: ezerarcú rakott krumpli - mindig kicsit másképp
No és még ezen a válogatáson felül is több recept bujkál itt az oldalon.
Most ismét az a helyzet állt elõ, hogy volt itthon ez is meg az is, rögtön bevillant, hogy rakott krumpli lesz belõle, hiszen mostanában kerültem. Csakis azért, mert mindig elhessegetem, hiszen jól tudom, megint túleszem magamat belõle. Most vállaltam a kockázatot.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
8 közepes sárgakrumpli héjában fõzve
8 keményre fõzött tojás
10 dkg jó házikolbász ...