Rakott krumpli köret
sponsored links
Az elõzõ bejegyzésben is írtam, hogy nem szívesen vásárolok a bevásárlóközpontokban. Néha mégis úgy adódik, de szinte mindig megbánom, hogy élelmiszert is vettem. Így jártunk ezzel a zsák krumplival is. Csak otthon vettük észre, hogy milyen aprók. Csak néztem, néztem õket, végül lemondtam a hámozásról, hogy maradjon is belõlük valami, és héjában fõztem meg õket, és úgy döntöttem, hogy hús nélküli rakott krumplit készítek belõlük.
A panírozásból maradt felvert tojást összekevertem frissföllel és egy kis vízzel, hogy folyékony legyen. A fõtt burgonyát karikára vágtam, sóztam, borsoztam, és egy kiolajozott tálba tettem. A keveréket ráöntöttem, és elõmelegített sütõben pirosra sütöttem.
A fényképezéssel itt is késtem. |
Frissföl úgy került a konyhába, hogy férjem pontról pontra követte a bevásárló listát, nem is gondolt arra, hogy a "mûtejföl" szinte ugyanolyan csomagolásban lesz, mint az eredeti. Ha ugyan az is eredeti.
Természetesen egy szót se szóltam, nehogy elvegyem a kedvét a további vásárlásoktól.
"Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra!" - hívja fel a figyelmünket Pál apostol. Persze neki könnyû volt, akkoriban még nem létezett frissföl. :)