Rakott krumpli

2014-06-18

sponsored links

Hozzávalók:
-12 db (közepes méretû) krumplihoz
-6 db tojás
-1 szál házi, füstölt kolbász
-1 nagy dobozos tejföl (3-4 dl)
-2 dl tejszín
-pici mangalica zsír (a jénait kikenni)
-zsemlemorzsa (szintén a jénaiba)
-tengeri só
-kevés fehér bors
-ételízesítõ
A megmosott krumplit sós vízben fõni teszem
(jó 2/3-ig), majd a héját levarázsolom
(tudjuk, teflonbevonatú a kezem :);
a tojást 10 percig fõzöm.
A kolbászt viszonylag vastagabb karikára vágom,
de nem sütöttem most elõ, nyersen került a jénaiba.
 
A sütõt elõmelegítem 180 fokra;
a jénait zsírozom, megszórom zsemlemorzsával
és kezdõdhet a rétegezés.
Ha minden elfoglalta méltó helyét az edényben,
a tejszínnel, borssal és pici ételízesítõvel kikevert
tejföllel nyakonöntöm,
majd annyi idõre a sütõbe
teszem (légkeveréssel), amíg szép színt kap a teteje.
Hozzá mi más is készülhetett volna,
mint uborka saláta?! :)))
(Uborka egy csöppecske édes, füstölt
fûszerpaprika és bors társaságában. :)




Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/06/rako...

sponsored links

Keres?s