Rakott krumpli deluxe
sponsored links
A rakott krumplit mindenki szereti valamiért, engem a gyerekkoromra emlékeztet. Ezért szeretem, de nem mondanám kedvenc kajámnak...sõt! Általában száraz, túl sok benne a krumpli, vagy a kolbász és túl kevés a tejföl - bár a tejföl mindig túl kevés, kivéve ha magunk mérjük!
A Bock-ban sok hagyományos fogás van, újragonolt, kissé megspékelt változatban, tõlük szereztem ennek a rakott krumpli deluxe-nak az ötletét, amire Geri azt mondta, hogy soha többé nem eszi meg más formában, csak így. Ami azt illeti, benne vagyok, hogy ezentúl így együk, mert az ízek ugyanazok, viszont sokkal intenzívebbek, szaftosabbak, összeérettebbek. Ez a változat gyakorlatilag egy rakott krumplis quiche, ahol a tészta nagyon vékonyra karikázott krumpli, a feltét pedig magában foglalja mindazt, amit egy jó rakott krumpli magában foglal, csak kicsit másképp.
Rakott krumli deluxe (hozzávalók - 33 cm-es piteformához):
3 közepes burgonya
3 fõtt tojás
100 g szárazkolbász ...