Rakott krumpli amerikai módra
sponsored links
Bacon-nel, csirkével, sajttal, farm öntettel
A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc.
Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal.
Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri hozzá a csaj, persze õ a gyári, por alapot használja.
De mivel nekem van ilyen öntet receptem, amiben semmi mû nincs, én azt használtam. Meg a csirkét csak nagyon kicsit sütöttem elõ, nehogy kiszáradjon, ha még a sütõbe is betolom.
A végeredmény valami szuper lett, de ahogy minden rakott étel, csak egyben mutatós
Rakott krumpli farm módra
Hozzávalók 4 fõre:
7 szelet bacon
4 nagy krumpli
1 nagy hagyma
40 dkg csirkemell
4 dl farm öntet
10 dkg cheddar sajt, reszelve
Olívaolaj
Só, bors
1 csokor petrezselyem
A bacont vékonyra csíkozzuk, a krumplit meghámozzuk, kb. kétcenisre kockázzuk, a hagymát durvára vágjuk.
A krumplit lobogó sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára fõzzük, leszûrjük.
Egy serpenyõben kiolvasztjuk a bacon zsírját, de nem kell teljesen kisütni, csak félkész legyen. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát és a húscsíkokat. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk.
Addig sütjük kevergetve, míg a hús kívül kifehéredik. Egy tálba tesszük a csirkedarabokat, hagymát, krumplit, összekeverjük a farm öntettel.
Egy tûzálló tálban elosztjuk a keveréket, megszórjuk a sajttal és a bacon-nel. 180 fokos sütõbe toljuk, addig sütjük, míg a krumpli széle enyhén megbarnul.
Tálalás elõtt megszórjuk aprított petrezselyemmel, magában, vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc.
Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal.
Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri hozzá a csaj, persze õ a gyári, por alapot használja.
De mivel nekem van ilyen öntet receptem, amiben semmi mû nincs, én azt használtam. Meg a csirkét csak nagyon kicsit sütöttem elõ, nehogy kiszáradjon, ha még a sütõbe is betolom.
A végeredmény valami szuper lett, de ahogy minden rakott étel, csak egyben mutatós
Rakott krumpli farm módra
Hozzávalók 4 fõre:
7 szelet bacon
4 nagy krumpli
1 nagy hagyma
40 dkg csirkemell
4 dl farm öntet
10 dkg cheddar sajt, reszelve
Olívaolaj
Só, bors
1 csokor petrezselyem
A bacont vékonyra csíkozzuk, a krumplit meghámozzuk, kb. kétcenisre kockázzuk, a hagymát durvára vágjuk.
A krumplit lobogó sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára fõzzük, leszûrjük.
Egy serpenyõben kiolvasztjuk a bacon zsírját, de nem kell teljesen kisütni, csak félkész legyen. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát és a húscsíkokat. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk.
Addig sütjük kevergetve, míg a hús kívül kifehéredik. Egy tálba tesszük a csirkedarabokat, hagymát, krumplit, összekeverjük a farm öntettel.
Egy tûzálló tálban elosztjuk a keveréket, megszórjuk a sajttal és a bacon-nel. 180 fokos sütõbe toljuk, addig sütjük, míg a krumpli széle enyhén megbarnul.
Tálalás elõtt megszórjuk aprított petrezselyemmel, magában, vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!