Rakott krumpli.... a megunhatatlan.

2014-03-17

sponsored links

Rakott krumplit kimondhatom ,mindenki ismeri és szereti.
Egyszerû ételek közé sorolható,ki így,ki úgy készíti.  
Az alapreceptet--lehet turbózni,ötlet szerint.
Az én receptem---hagyományos.

Hozzávalók:
  • 1.5 kg krumpli -héjában megfõzve
  • 10 db tojás megfõzve
  • 1 szál házi füstölt kolbász szeletelve
  • 2 szelet házi füstölt szalonna csíkokra vágva
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dg reszelt sajt
  • 1 kanál margarin
  • só,bors
Egy nagyobb jénait margarinnal kikenek.A szalonna felét lerakom,
majd erre egy réteg megtisztított,fõtt krumplikarika,kolbászkarika,
tojás karika,tejföl,reszelt sajt.Általában 2-3 sor jön ki ebbõl a mennyiségbõl.
Tetejére tejföl,szalonna kerül. Sütõben sütöm kb.45 percet.Az utolsó 5 percben
megszórom a maradék sajttal.Díszítésként metélõhagyma,vagy petrezselyem kerül.
Jó étvágyat kívánok.....Mari


Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/03/rakott-k...

sponsored links

Keres?s