Rakott kocsonya
sponsored links
A kocsonyát lehet utálni, imádni vagy éppen rettegni tõle. Én nagyon szeretem. Volt egy erõs kezdésem mindenféle kilógó orrokkal, ami egy-két évre visszavett a lendületbõl, de ezen a télen újra próbálkoztam.
Szerintem kocsonyát csinálni könnyû és egyszerû. Copákos, porcogós disznó alkatrészekre van szükség és akkor csak jó lehet. A köröm, a fül, orr, farok és a bõr a legjobb források e tekintetben. Több helyen már csinos kis kész csomagokat is lehet kapni, minden fontos résszel.
Amire még szükség lesz: egy jó nagy lábas, amibe szépen belefér minden. Tulajdonképpen egy húslevest fõztem, hiszen tettem bele répát, petrezselyem gyökeret, sõt egy kisebb zellert is. Ment bele még 2 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma. Só és kevéske bors is.
Nálam mindig minden étel eléggé sótlan, ezért nem tudnám megmondani, hogy pontosan mennyi só a jó ez esetben. Kóstolni kell, a vége felé.
Szóval mindent bepakoltam a lábasba, meg még annál is többet. Ugyanis ebbe a kocsonyába került egy szép ...