Rakott kocsonya

2013-01-19

sponsored links


A kocsonyát lehet utálni, imádni vagy éppen rettegni tõle. Én nagyon szeretem. Volt egy erõs kezdésem mindenféle kilógó orrokkal, ami egy-két évre visszavett a lendületbõl, de ezen a télen újra próbálkoztam.

Szerintem kocsonyát csinálni könnyû és egyszerû. Copákos, porcogós disznó alkatrészekre van szükség és akkor csak jó lehet. A köröm, a fül, orr, farok és a bõr a legjobb források e tekintetben. Több helyen már csinos kis kész csomagokat is lehet kapni, minden fontos résszel.

Amire még szükség lesz: egy jó nagy lábas, amibe szépen belefér minden. Tulajdonképpen egy húslevest fõztem, hiszen tettem bele répát, petrezselyem gyökeret, sõt egy kisebb zellert is. Ment bele még 2 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma. Só és kevéske bors is.

Nálam mindig minden étel eléggé sótlan, ezért nem tudnám megmondani, hogy pontosan mennyi só a jó ez esetben. Kóstolni kell, a vége felé.

Szóval mindent bepakoltam a lábasba, meg még annál is többet. Ugyanis ebbe a kocsonyába került egy szép ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2013/01/rakott-ko...

sponsored links

Keres?s