Rakott kelkáposzta virslivel, sok tejföllel, sajttal és szalonnával

2014-03-27

sponsored links



A vacsora elõkészületeit még délelõtt megtettem, ebédfõzés közben. 
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 0,5 liter forró víz, só, ételízesítõ, õrölt kömény, fokhagyma granulátum ízlés szerint, 2 nagy poharas 20 %-os tejföl, 6 pár Pikok sertés virsli, kb. 10 dkg trappista sajt, néhány szelet nagyon vékonyra szelt kolozsvári szalonna. 
Egy fej kelkáposztát négybe vágtam, torzsáját kivágtam, majd vékony cikkekre szeleteltem. Lábasba pakoltam, megszórtam sóval, ételízesítõvel, õrölt köménnyel és fokhagyma granulátummal, felöntöttem fél liter forró vízzel és fedõ nélkül fõztem, hogy a puffasztó anyagok elpárologhassanak belõle. Kb. 10 perc forralás után lefedtem és puhulásig fõztem a káposztát, aztán félretettem. 
Vacsorára készülve bekapcsoltam a sütõt melegedni (alsó-felsõ sütésre, 250 fokra), aztán a kis tepsim aljába kanalaztam pár kanál tejfölt, "kikentem" vele a tepsit, majd beleterítettem az alaposan kinyomkodott fõtt káposzta felét. Megkentem tejföllel, aztán 6 pár felkarikázott virslivel betakartam. Néhány teáskanál tejföllel megpettyegettem a virslikarikákat is, aztán újra kinyomkodott káposzta következett. A tetejét vastagon megkentem tejföllel, sajtot reszeltem rá, és beborítottam nagyon vékony húsos szalonnaszeletekkel. Addig sütöttem, míg szép piros lett a teteje. 


Nem tudom honnan, de elég sok lé lett alatta, úgyhogy tálalásnál alaposan le kellett csöpögtetni.  Legnagyobb örömömre nagyon ízlett a családnak :)




Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/03/rakott-ke...

sponsored links

Keres?s