Rakott kelkáposzta keleti hangulatban
sponsored links
Nagyon szeretjük a rakott ételeket,fõleg ha zöldség és csirke-vagy pulykahús van benne,de nem árt ha azért reformos is egy kicsit,no és persze legyen pikánsan fûszerezve.Ezt sikerült elérni megint most ezzel Rakott kelkáposztával. Hajdinát tettem bele, pulykahúst,mivel én is szerettem volna enni belõle,aztán persze sajtot is reszeltem a rétegek közé,mert sajtnak lenni kell benne,de még a tetejérõl sem hagytam ki.Ami a fûszerezést illeti, a kedvenceimmel ízesítettem: kurkuma, római kömény, koriander, garam masala,valamint a jó öreg só és bors.Pompás lett!Tipikusan olyan étel,amibõl én egy másik szeletet is képes vagyok megenni kis szünettel az elsõ után:)
Rakott kelkáposzta keleti hangulatban
Hozzávalók 6 fõre:
- 1 db közepes méretû kelkáposzta
- kb.450 ml hajdina készre fõzve
- 1 kg darált pulykahús (pl. aprólékból)
- olívaolaj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 db lila sonkahagyma ...