Rakott kelkáposzta húsos, fûszeres rizzsel
sponsored links
Szeretjük a rakott ételeket, a hozzávalókat csak össze kell rakni - igen, minden ételt össze kell rakni valahogy - és a sütõ már elvégzi a többit. Nagyon sok variáció összerakható, szárnyalhat a fantázia, és mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lehet csak zöldséges, húsos, halas, tésztás, rizses, stb.
Hozzávalók: 4 bõ adag
1 kg kelkáposzta, 16 dkg rizs, 35 dkg darált hús vagy sonka, 1 kis db póréhagyma (10 cm hosszú), 2 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, 1 nagyobb tojás, 2-3 dl tejföl, fél dl olaj, kevés zsemlemorzsa
A káposztát cikkekre vágtam, a húst ledaráltam, a hagymát, fokhagymát apróra vágtam. A káposztát és a rizst külön-külön sós vízben félpuhára fõztem. Az olajban a vöröshagymát dinszteltem, beletettem a fokhagymát, a darált húst, fûszereztem és puhára pároltam. A fûszeres darált húst összekevertem a rizzsel és a felvert tojással. A sütõtál alját kikentem egy kis olajjal, megszórtam vékonyan zsemlemorzsával, és elterítettem rajta a káposzta felét. Erre került a húsos-rizses keverék és rá a maradék káposzta. Gyengén meglocsoltam egy kis olajjal, és ráöntöttem a tejfölt. Sütõben összesütöttem - szép piros legyen a teteje. Kockára vágva tálaltam