Rakott kelkáposzta
sponsored links
Ismét egy remek recept Bornemissza Karola gyûjteményébõl. Ezúttal egy húsmentes rakott kelkáposzta. Egyik fiamnak nagyon ízlett, a másiknak egyáltalán nem, szóval ez alapján mindenki döntse el, hogy a húsmentes, krumpli variáció tetszene vagy sem. Szerintem finom!
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók: 1 darab kisebb kelkáposzta, 1 fej hagyma, 5 dkg krumpli, fûszerpaprika, só, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 evõkanál mustár, 2 dl tejföl, kevés zsiradék.
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, majd a zsiradékban megdinszteljük, megszórjuk fûszerpaprikával, kevés vízzel felöntjük, és pörkölt alapot készítünk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a kockára vágott, meghámozott krumplit, kevés vízzel felöntjük, majd puhára fõzzük. Közben sózzuk, amikor már péppé fõztük majdnem, akkor elzárjuk. A kelkáposztát sós vízben megfõzzük, majd összevagdaljuk, lecsöpögtetjük, és a mustárral összekeverjük. Egy tûzálló tálat kevés zsiradékkal kikenünk, belesimítjuk a kelkáposzta felét, majd a krumplit ráhelyezzük, végül káposztával beborítjuk. Tejföllel meglocsoljuk és elõmelegített sütõben készre sütjük.