RAKOTT KELKÁPOSZTA GOMBÁVAL

2017-05-22

sponsored links



Hozzávalók:
1 kisebb fej kelkáposzta

5o dkg csiperke gomba

1 kis paradicsom

1 közepes hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 tojás



örölt bors

majoranna

kakukkfû

tejföl vagy joghurt




Elkészités:
A szép harsányzöld kelkáposzta leveleket szedjük le a káposzta fejrõl és fõzzük pár percig. Vigyázzunk rá, hogy ne fõzzük puhára, épp csak egy kicsit. Vegyük ki a fõzõvizbõl és tegyük el kicsit hûlni.

Készítsük el a  tölteléket.  A megtisztitott és felapritott gombát olajon pároljuk meg. Tegyünk hozzá a megpárolt hagymát, az összezúzott fokhagymát , a kicsi összevágott paradicsomot, sót, örölt borst , majorannát , kakukkfûvet, egy tojást és jól  keverjük össze.

Egy jénai sütõedénybe alulra tegyük a lecsöpögtetett kelkáposzta leveleket és sózzuk meg.

Erre az alapra tegyük a gombás tölteléket,erre a tejfölt vagy joghurtot majd takarjuk be, a maradék levelekkel.

Sózzuk meg a felsõ réteget is, és vajdarabokkal megszórva tegyük a sütõbe és addig süssük, mig a teteje aranybarna nem lesz.



Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/05/rakott...

sponsored links

Keres?s