Rakott kel, rakott karfiol
sponsored links
RAKOTT KEL
1 szép, közepes fej kelkáposzta
kb. 75 dkg-nyi, három-négy db. közepes méretû, (kb. húsz centis) szál májas-rizses hurka
vagy
két és fél dl rizs
három evõkanál olaj
5 dl víz
egy csapott kávéskanál só
1/2 kg darált hús
3 evõkanál olívaolaj vagy disznózsír ( vagy annyi, amennyi a kislábas alját elfedi)
egy közepesen nagy vöröshagyma, amit belereszelünk az olajba,
egy gerezd fokhagyma, amit belenyomunk a lereszelt vöröshagymás olajba,
két csipet só ( kb egy mokkáskanálnyi)
három tekerésnyi friss õrölt bors ...
1 szép, közepes fej kelkáposzta
kb. 75 dkg-nyi, három-négy db. közepes méretû, (kb. húsz centis) szál májas-rizses hurka
vagy
két és fél dl rizs
három evõkanál olaj
5 dl víz
egy csapott kávéskanál só
1/2 kg darált hús
3 evõkanál olívaolaj vagy disznózsír ( vagy annyi, amennyi a kislábas alját elfedi)
egy közepesen nagy vöröshagyma, amit belereszelünk az olajba,
egy gerezd fokhagyma, amit belenyomunk a lereszelt vöröshagymás olajba,
két csipet só ( kb egy mokkáskanálnyi)
három tekerésnyi friss õrölt bors ...