Rakott karfiol

2014-03-24

sponsored links

A hétvégi sütés,fõzés után,ha nincs maradék,egyszerû rakott karfiol jól jön.
Laza változat, semmi cécó!

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb karfiol
  • 1 db vagdalthús konzerv,vagy 20 dg löncshús
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 15 dg reszelt sajt
  • só,bors,metélõhagyma,petrezselyem,olaj
A karfiolt rózsáira szedem,sós vízben puhára fõzöm,de azért ne essen szét.
A löncsöt villával jól összetöröm,2-3 kanál tejföllel elkeverem,só,bors,petrezselyem .
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítom.
Egy közepes jénait jól kivajazok,megszórom a pirított morzsa harmadával,
fele karfiol--rá az összedolgozott löncs,reszelt sajt ,morzsa.
Újra karfiol,tetejére a maradék morzsa, tejföl,metélõhagyma.
Sütõben megsütöm,kb.félórát.Utolsó 5percben teszem rá a reszelt sajtot



Jó étvágyat kívánok...Mari





Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2014/03/rakott-k...

sponsored links

Keres?s