Rakott cukkini fûszeres juhtúróval és füstölt tarjával

2017-08-25

sponsored links

Most viszonylag visszafogottabb mennyiségû háttérinformációt fogok csepegtetni a recept keletkezését illetõen. Az egész egy erdélyi utazáshoz és egy toroczkói sajtgyárhoz köthetõ, aminek a pompás termékeivel még a mai napig tele van a hûtõ, annak ellenére, hogy a sajttal való kapcsolatom nagyjából ekvivalens gombóc Artúr csokihoz fûzõdõ viszonyával. Egy szó mint száz kaptam egy nagy adag juhtúrót, meg egy nagy darab cukkinit (háztól <3 ) innen pedig csak egy ugrás volt, hogy a piacról még szerezzünk füstölt tarját, arról meg, hogy a kolléganõm egy adag grillcsülköt is hozott nekem ebédre, ami  végül szintén a rakottasban landolt már végképp nem tehetek. Igen, ez is egy #megszuletnivoltcsaknehez típusú recept...
Ha nem születtél burokban ezeket vedd meg:
1,5 kg cukkini
30 dkg juhtúró
4 dl tejföl
60 dkg sertéstarja
15  dkg grill csülök
3 gerezd fokhagyma finomra zúzva
1 ek oregánó
Frissen õrölt bors, só
A cukkinit hosszában 1,5 cm vékony szeletekre vágjuk és besózzuk, hogy levet ereszen.
15 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlövel, mindkét oldalról leitatjuk a levét.
A sertéstarját felkockázom, és egy teflonserpenyõben közepes lángon megpirítom.
A juhtúrót és a tejfölt oregánóval, frissen õrölt borssal fokhagymával  fûszerezem, és elkeverem.
A sütõt 250 fokra elõmelegítem. Egy jénaiba rétegesen lerakom a cukkinit, rákenem kanállal a juhtúrós fûszeres tejfölt, és megszórom egy réteg tarjával. Addig folytatom a rétegzést míg el nem fogynak az alapanyagok. Nekem 3 réteg lett. A tetejére pedig a felkockázott csülök került. A kimaradt cukkinit még vékonyan felcsíkoztam és rácsszerûen leraktam. Lefóliázva 30 percig sütöttem. Majd fólia nélkül grill fokozaton további 15 perc alatt rápirítottam.

Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2017/08/ra...

sponsored links

Keres?s