Rakott csirkemell steak variációk cserépben ? füstölt juhtúróval töltött gombával

2014-07-08

sponsored links




Olyan színes, olyan ízletes, igazi íz és szín kavalkád, mégis hihetetlenül egyszerû elkészíteni. Nem csoda, hogy gyakran készítem, igaz egyszer így, egyszer úgy.
Most gomba is került a feltétek közé, illetve a saját köretem, mivel kerülöm a szénhidrátot juhtúróval töltött és baconbe csomagolt gombafejek voltak.

Hozzávalók 2 adag gombás változathoz:

2 fél csirkemell ?egyenletesre? igazítva
4 csiperke vékonyra szeletelve
6-8 egészen vékony szelet lilahagyma
2-3 vékony karika piros és zöld húsú paprika
2 vékony szelet bacon
15 dkg vegyes sajt: vörös cheddar, holland gouda és füstölt sajt
1 teáskanál fokhagyma chips, frissen õrölt Maldon só és színes bors a fûszerezéshez

Hozzávalók 2 adag ?lecsós? változathoz:

2 fél csirkemell ?egyenletesre? igazítva
4 félbevágott koktélparadicsom
6-8 egészen vékony szelet lilahagyma
2-3 vékony karika világos és zöld húsú paprika
2 vékony szelet bacon
15 dkg vegyes sajt: vörös cheddar, holland gouda és füstölt sajt
1 teáskanál fokhagyma chips, frissen õrölt Maldon só és színes bors a fûszerezéshez

1 evõkanál olívaolaj és 1 evõkanál vaj a sütéshez.



A töltött gombához:

6 közepes fej csiperke
12 dkg füstölt juhtúró
3 dkg puha vaj
3 evõkanál finomra vágott lilahagyma
6 vékony szelet bacon
frissen õrölt Maldon só és színes bors

Elõször összeállítottam a gomba töltelékét, most semmit nem dinszteltem, a gomba szárát is összevágtam és az is ment a töltelékbe.

A gombakalapokat sóztam és borsoztam, megtöltöttem õket és baconbe csomagoltam.



A csirkemell steakekre vastagaljú serpenyõben kérget sütöttem közepesen magas hõmérsékleten oldalanként úgy 2-2 perc alatt. A serpenyõben fûszereztem õket.
Cseréptálba szedtem a csirkemelleket, nyakon öntöttem a sütõ zsiradékkal és megraktam õket. 
Hagyma, paprika gomba/koktél paradicsom sorrendben, majd betakartam baconnel. Erre következett a kicsit tömörített, durvára reszelt sajt.
Végül a rakott csirkemellek közé rendeztem a töltött gombákat.







200 C fokra elõmelegítettem a sütõt és grill-forró levegõ programon addig sütöttem, amíg a csirkemelleken a sajt barnulni kezdett, a gombán pedig közepesen átsült a bacon. A cserépbõl tálaltam.


Nem tagadom, jó kis ebéd is volt! J






Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s