Rakott csirkemell steak variációk cserépben ? füstölt juhtúróval töltött gombával
sponsored links
Olyan színes, olyan ízletes, igazi íz és szín kavalkád, mégis hihetetlenül egyszerû elkészíteni. Nem csoda, hogy gyakran készítem, igaz egyszer így, egyszer úgy.
Most gomba is került a feltétek közé, illetve a saját köretem, mivel kerülöm a szénhidrátot juhtúróval töltött és baconbe csomagolt gombafejek voltak.
Hozzávalók 2 adag gombás változathoz:
2 fél csirkemell ?egyenletesre? igazítva
4 csiperke vékonyra szeletelve
6-8 egészen vékony szelet lilahagyma
2-3 vékony karika piros és zöld húsú paprika
2 vékony szelet bacon
15 dkg vegyes sajt: vörös cheddar, holland gouda és füstölt sajt
1 teáskanál fokhagyma chips, frissen õrölt Maldon só és színes bors a fûszerezéshez
Hozzávalók 2 adag ?lecsós? változathoz:
2 fél csirkemell ?egyenletesre? igazítva
4 félbevágott koktélparadicsom
6-8 egészen vékony szelet lilahagyma
2-3 vékony karika világos és zöld húsú paprika
2 vékony szelet bacon
15 dkg vegyes sajt: vörös cheddar, holland gouda és füstölt sajt
1 teáskanál fokhagyma chips, frissen õrölt Maldon só és színes bors a fûszerezéshez
1 evõkanál olívaolaj és 1 evõkanál vaj a sütéshez.
A töltött gombához:
6 közepes fej csiperke
12 dkg füstölt juhtúró
3 dkg puha vaj
3 evõkanál finomra vágott lilahagyma
6 vékony szelet bacon
frissen õrölt Maldon só és színes bors
Elõször összeállítottam a gomba töltelékét, most semmit nem dinszteltem, a gomba szárát is összevágtam és az is ment a töltelékbe.
A gombakalapokat sóztam és borsoztam, megtöltöttem õket és baconbe csomagoltam.
A csirkemell steakekre vastagaljú serpenyõben kérget sütöttem közepesen magas hõmérsékleten oldalanként úgy 2-2 perc alatt. A serpenyõben fûszereztem õket.
Cseréptálba szedtem a csirkemelleket, nyakon öntöttem a sütõ zsiradékkal és megraktam õket.
Hagyma, paprika gomba/koktél paradicsom sorrendben, majd betakartam baconnel. Erre következett a kicsit tömörített, durvára reszelt sajt.
Végül a rakott csirkemellek közé rendeztem a töltött gombákat.
200 C fokra elõmelegítettem a sütõt és grill-forró levegõ programon addig sütöttem, amíg a csirkemelleken a sajt barnulni kezdett, a gombán pedig közepesen átsült a bacon. A cserépbõl tálaltam.
Nem tagadom, jó kis ebéd is volt! J