Rakott csirkecombfilé - szalonnával és gombával
sponsored links
A recept innen. Ott csirkemellel készült, én inkább combfilét használtam, gondoltam abból szaftosabb lesz.
Hozzávalók (ahogy nálam készült):
1,2 kg csirkecombfilé
25 dkg champignon gomba (én barnát használtam)
20 dkg húsos, szeletelt szalonna (Lidl)
3 hagyma
9 evõkanál csípös ketchup
7 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj
só, bors
A megmosott, lecsepegtetett húst kisebb darabokra vágtam (kb. 3 darabra mindegyik combfilét), megsóztam.
A gombát és a hagymát szeletekre vágtam. A szalonnaszeleteket kettévágtam.
Egy fedeles tepsibe vagy jénai tálba felváltva beraktam a húst, szalonnát, hagymát, gombát.
A ketchupot elkevertem az olajjal, zúzott fokhagymával, frissen õrölt borssal, majd egyenletesen rákentem az elõkészített húsos rétegre. Lefedtem a tepsit, és elõmelegített 200 fokos tepsibe toltam kb. 45 percre, majd a fedõt eltávolítva még tovább sütöttem,míg szép pirosra sült a teteje.
Krumplipürével és paradicsomos jégsalátával tálaltam.