Rakott csirke birsalmával és zöldbabbal

2011-10-16

sponsored links

IMG_6718.JPG

Birsalmát egyáltalán nem szerettem egészen tavalyig, amíg meg nem kóstoltam egyik kolléganõm birskörte lekvárját.
Azelõtt nem szerettem benne, hogy olyan fanyar és még a birsalma sajton is éreztem, hogy "szõrös". Aztán rájöttem, hogy nem megfelelõ helyen, idõben találkoztam eddig a birssel, hiszen megfelelõ elkészítéssel finom illatos gyümölcsbõl puha zamatos vajas finomságokat lehet készíteni és kiválóan illik a csirkéhez és  még zöldségekhez is.
Eszembe jutott, hogy jópár évvel ezelõtt - volt az 10 év is-  készítettem egy almás csirkés rakott zöldbabot amely és most ezt a receptet adaptáltam birsalmára.
A birsalma karakteres fûszeres íze kiválóan harmonizál a fokhagymás zöldbabbal, a fûszeres csirkével és a szerecsendiós besamellel.
A rakott hozzávalóit egyenként készítjük elõ, így egy kicsit sok edényt és mosogatást kíván, de az eredmény kárpótol a konyhai teendõkért.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/16/rakott_...

sponsored links

Keres?s