Rakott ceruzabab
sponsored links
Igazi nyári egytálétel, amiben élvezhetjük a friss, kerti alapanyagok zamatát, de a klasszikus "rakottas" feldolgozás mégis visszahozza benne a klasszikus házikoszt ízeit. A rakott ételek titka szerintem az, hogy jó ízléssel elegyítsük és rétegezzük a hozzávalókat, hogy azok valóban erõsítsék, kiemeljék egymást, és nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is kellemes étel kerüljön az asztalra. A buktatója pedig a "mindent bele" szisztéma, mikor válogatás és elõkészítés nélkül kerülnek az alapanyagok a tálba, hogy aztán a sütõre bízva "összerottyanjon" valami belõle - nem állítom, hogy ebbõl nem sülhet ki jó dolog, de összességében véve inkább alapanyag-gyilkosságnak tartom, és legfeljebb a maradékok felhasználásnál alkalmazom a módszert.Ha már megadom a módját: elmegyek a piacra, kiválogatom a legszebb hozzávalókat, méltatlannak érezném, ha nem a lehetõ leggondosabban dolgoznám fel õket - még akkor sem, ha csak egy rakott zöldbabról van szó ...
Hozzávalók:
150 g barna basmati rizs
1 fej fõzõhagyma
3 gerezd friss fokhagyma
1 nagy paradicsom ...