Rakott ceruzabab

2013-07-19

sponsored links

Rakott_zölbab_2.jpg

Igazi nyári egytálétel, amiben élvezhetjük a friss, kerti alapanyagok zamatát, de a klasszikus "rakottas" feldolgozás mégis visszahozza benne a klasszikus házikoszt ízeit. A rakott ételek titka szerintem az, hogy jó ízléssel elegyítsük és rétegezzük a hozzávalókat, hogy azok valóban erõsítsék, kiemeljék egymást, és nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is kellemes étel kerüljön az asztalra. A buktatója pedig a "mindent bele" szisztéma, mikor válogatás és elõkészítés nélkül kerülnek az alapanyagok a tálba, hogy aztán a sütõre bízva "összerottyanjon" valami belõle - nem állítom, hogy ebbõl nem sülhet ki jó dolog, de összességében véve inkább alapanyag-gyilkosságnak tartom, és legfeljebb a maradékok felhasználásnál alkalmazom a módszert.Ha már megadom a módját: elmegyek a piacra, kiválogatom a legszebb hozzávalókat, méltatlannak érezném, ha nem a lehetõ leggondosabban dolgoznám fel õket - még akkor sem, ha csak egy rakott zöldbabról van szó ...

Hozzávalók:

150 g barna basmati rizs

1 fej fõzõhagyma

3 gerezd friss fokhagyma

1 nagy paradicsom ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/07/19/ra...

sponsored links

Keres?s