Rakott bundás kenyér
sponsored links
Ez is egy olyan "kreatív" étel, ami az otthon rendelkezésre álló alapanyagok függvényében alakul.
Mindössze 5 szelet kenyérbõl készítettem, persze nyugodtan lehet több is, sõt pakolhatunk rá még pár "emeletet" . ;)
Hozzávalók:
kenyér(lehet szikkadt is)
tojás (úgy vélem min. 5-6 db kellene fog de ez is növelhetõ)
kb. 1 dl tej
só
tejföl
ízlés szerint bõvíthetjük, hagymával, sajttal, szalonnával,
szalámival sonkával vagy virslivel, illetve fûszerekkel
Elkészítés:
A kenyeret szeleteljük. Félbe vágjuk.
A felvert, sózott tojásokhoz hozzákeverjük a tejet és a kedvenc fûszereinket.
A kenyerek mindkét oldalát egy pillanatra a tojásba mártjuk, majd a tepsibe helyezzük.
A tetejét megszórjuk kedvünkre, minden féle jóval, majd még egy kenyér réteget teszünk a tepsibe az elõzõek szerint eljárva.
A maradék tojást ráöntjük, egyenletesen elosztva.
A felsõ rétegre is szórunk ezt-ezt(Én egy kis tejföllel is gazdagítottam)Elõmelegített sütõben készre sütjük, ami azt jelenti, ha a tojás szép aranybarna, akkor biztosan jó a rakott bundás kenyerünk. :)
Friss zöldségekkel, salátákkal fogyasszuk! :)
Ez egy jó kis szimfónia több felvonásra, így ér variálni, a fantáziát elengedni! ;)