Rakot tök / Musaka od tikvica
sponsored links
Ez a recept a férjem nenájátol származik.Nála ettünk elõször és azóta is gyakran készítem.Tetszik mert elég gyorsan megvan és nekünk nagyon is ízlik.Pontos receptem nincsen mert nem szoktam mérni a hozzávalókat.
Hozzávalók:
kb.1,5-2 kg tök,2-3 tojás,liszt,50 dkg darált hús,1 fej vöröshagyma,2 gerezd foghagyma,4 deci tejfel,só, bors.
Készül:
A tököt hosszába fölszeleteljük kb 1 cm vastagra,megsózzuk és hagyjuk hogy kicsorogjon a leve.Megmártsuk lisztbe majd felvert tojásba és forró zsírban megsütjük mindkét oldalán.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a vörös és foghagymát majd megdinszteljük rajta a húst is,sózuk borsozuk.Egy ...