Rakot téma - Csirkecombok paradicsommal, kolbásszal
sponsored links
A krumplis paradicsomos rakottas témára egy új variáció. Készült már csontozott csirke felsõ combbal, csirkemellel, cukkínivel, balzsamecetesen, meg mittudoménméghogy. Most meg hogy alig vagyunk itthon, egyik hétvégén eszembejutott, miközben azon agyaltam hogy mit kéne fõzni ami gyors is meg ócsó is. Évit megbíztam a beszerzéssel még elõzõ nap, én meg elmentem mulatni haza. Hehe. Másnap, azaz harmadnapra pont kapóra jött. Filézni nem volt kedvem, egybe maradtak a combok, viszont kibõvítettem a témát egy szép szál kolbásszal.
A krumplit szokás szerint elõfõztem, de meg lehet próbálni nyersen is, mivel a sütési idõ a csontos hús miatt bõ egy óra, annyi idõ alatt meg a krumpli is megpuhul, ha letakarva sütjük legalább félidõig. A sütéshez nem árt a fellelhetõ legnagyobb sütõtálat használni, mivel tapasztalataim szerint a rakottaknak jót tesz, ha az összes krumplit egy rétegben el tudjuk helyezni. Így talán sülni is tud, nemcsak párolódik.
Ha kicsit sok lenne a leve, nem kell törõdni vele. Tekerjük fel a sütõt amennyire csak lehet, majd elpárolog.
A rukkola egész jól passzolt hozzá, de bármilyen más salátát, akár uborkát is tolhatunk mellé. Viszont valami kell, ami hideg, pláne ebben a buzimelegben. A fokhagymás tejföl is szépen harmonizál a forróra sült paradicsom markáns ízével, hogy úgy mondjam.
Szóval egy szó mint száz, fasza kis kaja, bárhogy lehet cifrázni, elbaszni nehéz.
Kellbele (4 adag):
70-80 dkg krumpli,
50 dkg lucullus paradicsom, meg pár szem koktélparadicsom, félbe ...