Rahátos kalács

2018-04-05

sponsored links

Itt Hollandiában a török üzletekben nagyon finom rahátot árulnak, nagyon megkívántam húsvétra nagymamám rahátos kalácsát, hát elkészítettem a mienket, úgy örvendek, hogy sikerült, mert nem nagyon szoktam ilyen kelt tésztákat készíteni.


Hozzávalók: 45 dkg finomliszt, 6 dkg cukor, csipet só, 2 tojássárgája, 1 citrom reszel héja,, 3 dl tejszín, 2,5 dkg élesztõ, 2 evõkanál langyos tej, 1 kávéskanál cukor, 30 dkg kis kockára vágott rahát. 1 tojás a kalács lekenéséhez.
Elkészítése: A lisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztõt, rászórjuk az 1 kávéskanál cukrot, ráöntjük a 2 evõkanál langyos tejet. Hagyjuk felfutni, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejszínt, a citromhéjat, a sót, majd kézzel könnyû kalácstésztát dagasztunk. Ha szükséges még kis lisztet adunk hozzá. A bedagasztott tésztát a tálban hagyjuk duplájára kelni(kb. fél óra). Amikor megkelt kiborítotjuk egy enyhén lisztezett felületre és kb. 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk belõle, megszórjuk a raháttal, feltekerjük, sütõpapírral bélelt kalácsformába helyezzük, letakarjuk, hagyjuk duplájára kelni. Ekkor megkenjük a felvert tojással, kb 175 fokra elõmelegített sütõben, fél óra alatt megsütjük. Ha túlságosan pirulna a teteje letakarjuk alufóliával.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/04...

sponsored links

Keres?s