Ragacsos, cuppogós - oldalas

2011-10-22

sponsored links


Múltkor Gál Józsinál láttam egy húsosabb oldalast, rögtön le is csaptam rá. Nem sokat láttam, amin ennyi hús hever parlagon! Nálam az oldalas eddig úgy került a tányérra, hogy 20% hús, a többi zsír és csont. Ebbõl kifolyólag ezer éve nem ettem, amibõl 8 tuti! :) Nem kedvelem a zsírcsimbókokat, gondolom vagyunk ezzel így páran.
Hazajöttünk, én és a kis oldalasom, a kötelezõ mosdáson átesve jöhetett a fûszerezés. Só, durvára õrölt bors, fokhagyma, csípõs fûszerpaprika, kevés olaj és méééz, hogy ragacsos legyen. 120°C-ra elõmelegített sütõben pár óra alatt puhára sütöttem, az utolsó 30 percben grillezõ funkcióra csavartam. Az illatok csakúgy áradtak ki a sütõ ajtaján, amire a két macska álmából felébredve azonnal a konyha felé vette az irányt. Mikor már párom is kérdezte mi sül, akkor kezdtem örülni, hogy de jó választás volt az oldalas.
Friss langyos kenyér, kis mézes szaft (hmmm), tunkolás!

Ma is a Vásárcsarnokba vitt az utam, kiürült az éléskamránk. Apropó! Tudtátok, hogy az Ázsia bolt elköltözött a körút és a Sóház utca sarkára, a használt ruha kereskedés mellé? Nagy, szép hely! Ki is találtam, hogy marha (jó) hétvégét tartunk: gulyás leves, vörösboros marhapöri, amerikai steak, hátszín! Persze, hogy megint ott bújt az oldalas, így jött az is, csontos és csont nélküli is. Ment a ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/10/22/ragacsos...

sponsored links

Keres?s