Raffaello ízû sün torta
sponsored links
Kedves barátnõm kérésére álltam neki sünit gyártani. Azt kérte, hogy cuki legyen, hát én mindent megtettem, azt hiszem. :D
Raffaello az ízvilág, a már megszokott módon ostyalapokkal, tört, pirított mandulával, vajjal lazított tejporos, kókuszos fõzött krémmel. Félgömböt készítettem, a fejét pedig puncsmasszából formáztam, mielõtt burkoltam volna.
A hátára egyenként kidolgozott tüskéket terveztem volna, ám napokba telt volna egyesével fogpiszkálóra vagy virágdrótra tûzdelni, festegetni, és úgy a tortába szúrni a tüskéket, mellesleg sokat kellett volna vacakolni vele, hogy az ehetõ részekhez férjünk. Bár egyszer tuti megcsinálom úgy is, mert már befészkelte magát a buksimba a technika.
Így viszont fogtam egy kisollót (amit csak a marcipánhoz rendszeresítettem), és tüskéket vágtam a burkolatba ferdén tartott ollóval. A fejnél kezdjük, és haladunk hátrafelé.
Késõ este lettem így is kész vele, ám még mindig csupasznak éreztem, ezért kapott egy marcipán almácskát a hátára, csak a cukiságfaktor fokozása érdekében. :D
Boldogságos Szülinapot! :))
Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!