Raffaello (vagy valami teljesen más)
sponsored links
Igen egy részében teljesen Raffaello, de a vége mégis egy teljesen más golyó. De mondhatnám azt is, hogy egy recept két sütemény! Sajnos csak errõl az utolsó db-ról tudtam képet készíteni, pedig legalább 50 db lesz ebbõl az adagból!
Hozzávalók:
1,5 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg ráma
20 dkg tejpor
20 dkg kókusz
20 dkg darált keksz
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A vizet és a cukrot felforraljuk, a rámát kockára vágjuk és a forró szirupba keverjük, hozzáadjuk a tejport és a kókuszt is, (eddig pontosan úgy jártunk el, mint a raffaello esetén és ha a kapott masszát 1 éjszakára hûtõbe tesszük, másnap golyózzuk és kókuszba forgatjuk, akkor raffaellót kapunk).
Na de most jön a többi hozzávaló, ha a masszánk már langyosra hûl, akkor belekeverjük a darált kekszet is és pár órára (akár egy éjszakára is) hûtõbe tesszük, hogy a masszánk formázható legyen. Ezután pici golyókat készítünk, amiket a darált dió és a porcukor keverékébe forgatunk!
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg