Raffaello szelet vagy Habos kókusz szelet?
sponsored links
Két Raffaello szelet receptem van - mindkét recept ugyanaz, csak a nevük más. De ami ettõl is fontosabb, hogy egyszerûen mennyei ez a sütemény! A tésztája laza, a krém könnyed és nagyon finom. Hasonlít a Madártej szelethez, úgyhogy aki azt a sütit imádja, ennek sem fog tudni ellenállni. Készítsétek el, oda lesztek érte! ...és tudjátok, hogy milyen hamar elkészül?
A férjemnek ma reggel ezzel a sütivel kívántam boldog névnapot! :) Neeem, nem ezt reggeliztünk, de ebéd után az utolsó darabig eltüntettük.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- fél csomag sütõpor (6 g)
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg puha vaj (szobahõmérsékletû)
- 22 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
+ kb. 2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg a cukor elolvad. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és a sütõporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjés masszába. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és elõmelegített sütõben 175 fokon (nálam légkeveréses programon) kb. 6-7 percig sütjük. (a sütési idõ csak tájékoztató jellegû, inkább végezzünk tûpróbát)
2. A krémhez a tojások sárgáját kicsit felhabosítjuk a pudingporral. A tejet felforraljuk, lentebb vesszük a lángot - néhány kanállal teszünk a tojássárgás masszához, összekeverjük, majd az egészet óvatosan hozzáadjuk a forralt tejhez folyamatosan kevergetés közben!! Sûrû krémmé fõzzük, kihûtjük.
3. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a fõzött krémhez keverjük, kihabosítjuk, végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
4. A krémet egyenletesen rákenjük a kihûlt tésztára, megszórjuk kókuszreszelékkel és 2-3 órára a hûtõbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
...és a süteményes könyvek...
Jó étvágyat!