Raffaello szelet

2016-12-27

sponsored links

Tudom lement már a karácsony, de ezt akkor is meg kell veletek osszam, mert nagyon finom lett és nagyon kókuszos. Ráadásul mind emelett, egy kevés helyettesítéssel még gluténmentesen is elkészíthetjük és egészségesebb változatát mutatom be. Attól, hogy tele vagyunk már édességgel és még mindig maradt a zserbóból, a hólabdából és még sorolhatnám, szilveszterre gondolni kell még. Akár ezt is választhatjuk, fõleg, ha nem nagy adagot szeretnénk készíteni.









Raffaello szelet
Hozzávalók 40x40es gáztepsihez:
4 dkg kókuszreszelék
4 dkg mandula liszt
2 dkg étkezési keményítõ
4 dkg fehér tönkölyliszt
5 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 késhegynyi sütõpor

a krémhez
4 tojás sárgája
8 dl tej
6 dkg vaníliás pudingpor
6 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone
15 dkg nyírfacukor
2-3 evõkanál kókuszlikõr

a díszítéshez:
kókuszreszelék
raffaello

Elkészítés:
A piskótához kimérjük a száraz alapanyagokat a cukor kivételével. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukkoral, hozzáadjuk végén a sárgáját, majd beleforgatjuk az összekevert száraz alapanyagokat.
Sütõpapírral bélelt gáztepsire simítjuk, elõmelegített 180 fokos sütõbe 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kihûlt, 4 egyenlõ részre vágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral és a nyírfacukorral. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl és hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Simára keverjük, majd visszatéve, alacsony lángon 1-2 perc alatt sûrûre fõzzük.  Fedõ alatt hûlni hagyjuk. Ezután kikeverjük a mascarponéval, a kókuszreszelékkel és egy kevés kókuszlikõrrel ízesítjük.
Betöltjük a piskótalapokat, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd raffaello golyókkal díszítjük.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2016/12/raffa...

sponsored links

Keres?s