R?szeges csirkecombok - Pulpe de pui cu vin alb
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre: 4 eg?sz csirkecomb, 12 dkg v?konyra szeletelt
cs?sz?rszalonna, 5 dkg vaj, 2,5 dl feh?rbor, s?, bors, f?szerpaprika,
major?nna; a k?rethez: 20 dkg rizs, 1 s?rgar?pa, 1 hagyma, 4 ev?kan?l olaj, s?,
petrezselyemz?ld.
Elk?sz?t?se: A csirkecombokat megmossuk, sz?razra t?r?lj?k ?s bed?rzs?lj?k
s?val, borssal meg a f?szerpaprik?val, megsz?rjuk major?nn?val, majd a
cs?sz?rszalonn?val k?rbetekerj?k. H??ll? t?lba rakjuk, r??ntj?k a bort, tetej?re
tessz?k a vajat, majd aluf?li?val lefedj?k ?s forr? s?t?ben 30 percig p?roljuk.
Ha a h?s megpuhult levessz?k a f?li?t ?s addig pir?tjuk, m?g a cs?sz?rszalonna
ropog?sra s?l. A k?rethez az apr?ra v?gott hagym?t ?s a reszelt s?rgar?p?t
megdinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk az ?tmosott ?s lecs?p?gtetett rizst, az
apr?ra v?gott petrezselyemz?ldet ?s fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy b?ven ellepje.
K?zepes l?ngon 20 percig f?zz?k, majd lefedve 10 percig pihentetj?k. A
csirkecombokat a rizzsel t?laljuk.
Pulpe de pui cu vin alb
Ingrediente: 4 pulpe de pui ?ntregi, 12 felii bacon, 50 g unt, 250 ml vin alb demisec, sare, piper, boia dulce, maghiran; pentru garnitur?: 200 g orez, 1 morcov, 1 ceap?, 4 linguri ulei, sare, frunze de p?trunjel verde.
Prepararea: Se spal? ?i se ?terg pulpele de
pui, se asezoneaz? cu sare, piper, boia ?i maghiran ?i se ?nf??oar? ?n feliile
de bacon. Se a?az? ?ntr-o tav? termorezistent?, se toarn? deasupra vinul, se
pun cubule?e de unt rece, apoi se acoper? cu folie ?i se introduce ?n cuptor
pentru cca. 30 minute. C?nd pulpele sunt p?trunse, se ia folia ?i se las? la
rumenit. Pentru garnitur? se c?le?te ?n ulei ceapa m?run?it? ?i morcovul dat pe
r?z?toarea mic?, se adaug? orezul sp?lat ?i scurs ?i frunzele de p?trunjel
m?run?ite, se toarn? ap?, at?t c?t s? le acopere bine ?i se fierbe sub capac,
timp de 20-25 minute.