R?szeges csirkecombok - Pulpe de pui cu vin alb

2023-12-13

sponsored links

Hozz?val?k 4 szem?lyre: 4 eg?sz csirkecomb, 12 dkg v?konyra szeletelt cs?sz?rszalonna, 5 dkg vaj, 2,5 dl feh?rbor, s?, bors, f?szerpaprika, major?nna; a k?rethez: 20 dkg rizs, 1 s?rgar?pa, 1 hagyma, 4 ev?kan?l olaj, s?, petrezselyemz?ld. 

Elk?sz?t?se: A csirkecombokat megmossuk, sz?razra t?r?lj?k ?s bed?rzs?lj?k s?val, borssal meg a f?szerpaprik?val, megsz?rjuk major?nn?val, majd a cs?sz?rszalonn?val k?rbetekerj?k. H??ll? t?lba rakjuk, r??ntj?k a bort, tetej?re tessz?k a vajat, majd aluf?li?val lefedj?k ?s forr? s?t?ben 30 percig p?roljuk. Ha a h?s megpuhult levessz?k a f?li?t ?s addig pir?tjuk, m?g a cs?sz?rszalonna ropog?sra s?l. A k?rethez az apr?ra v?gott hagym?t ?s a reszelt s?rgar?p?t megdinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk az ?tmosott ?s lecs?p?gtetett rizst, az apr?ra v?gott petrezselyemz?ldet ?s fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy b?ven ellepje. K?zepes l?ngon 20 percig f?zz?k, majd lefedve 10 percig pihentetj?k. A csirkecombokat a rizzsel t?laljuk. 



Pulpe de pui cu vin alb             

Ingrediente: 4 pulpe de pui ?ntregi, 12 felii bacon, 50 g unt, 250 ml vin alb demisec, sare, piper, boia dulce, maghiran; pentru garnitur?: 200 g orez, 1 morcov, 1 ceap?, 4 linguri ulei, sare, frunze de p?trunjel verde. 

Prepararea: Se spal? ?i se ?terg pulpele de pui, se asezoneaz? cu sare, piper, boia ?i maghiran ?i se ?nf??oar? ?n feliile de bacon. Se a?az? ?ntr-o tav? termorezistent?, se toarn? deasupra vinul, se pun cubule?e de unt rece, apoi se acoper? cu folie ?i se introduce ?n cuptor pentru cca. 30 minute. C?nd pulpele sunt p?trunse, se ia folia ?i se las? la rumenit. Pentru garnitur? se c?le?te ?n ulei ceapa m?run?it? ?i morcovul dat pe r?z?toarea mic?, se adaug? orezul sp?lat ?i scurs ?i frunzele de p?trunjel m?run?ite, se toarn? ap?, at?t c?t s? le acopere bine ?i se fierbe sub capac, timp de 20-25 minute. 

 


Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/12/...

sponsored links

Keres?s