R?ntott tarja gazdagon
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
a r?ntott tarj?hoz: 4 szelet sert?starja,
2 toj?s, liszt, zsemlemorzsa, ?r?lt chili (elhagyhat?), olaj, s?, bors;
tov?bb?: 20 dkg gomba, 10 dkg sonka, 15
dkg reszelt sajt, s?, bors, petrezselyemz?ld;
a k?rethez: 25 dkg rizs, 20 dkg
z?lds?gkever?k, 5 dkg zsirad?k vagy vaj, 1 ev?kan?l h?zi ?tel?zes?t?.
Elk?sz?t?se:
A tarja szeleteket v?konyra klopfoljuk,
s?zzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert toj?sba ?s a zsemlemorzs?ba forgatjuk. B?,
forr? zsirad?kban vagy olajban megs?tj?k.
A gomb?t megtiszt?tjuk, felszeletelj?k, a
sonk?t cs?kokra v?gjuk, kev?s zsirad?kon megpir?tjuk, s?val, borssal, ?r?lt
chilivel ?s apr?ra v?gott petrezselyemmel megsz?rjuk. A karaj szeleteket egy t?z?ll?
t?lba helyezz?k, r?halmozzuk a sonk?s gombaragut, majd reszelt sajttal
megsz?rva, el?meleg?tett s?t?be tessz?k, am?g a sajt r?olvad, azonnal k?n?ljuk.
A k?rethez a vajat megolvasztjuk,
hozz?adjuk az ?tmosott, j?l lecs?p?gtetett rizst, ?s feh?red?sig p?roljuk.
Megsz?rjuk az ?tel?zes?t?vel, fel?ntj?k dupla mennyis?g? forr? v?zzel,
belekavarjuk a vegyes z?lds?get, ?s puh?ra f?zz?k. Mikor megf?tt, lefedve kb.
15 percig pihenni hagyjuk, majd a tarjaszeletekkel t?laljuk.