R?ntott karfiol toj?sm?rt?ssal - Conopid? pane cu sos de ou?

2023-04-04

sponsored links

Hozz?val?k 4 szem?lyre: 1 kisebb fej karfiol, 2 toj?s, 4-5 ev?kan?l liszt, 12 dkg zsemlemorzsa, 1 cikk fokhagyma, 2 ev?kan?l ol?vaolaj, s?, feh?rbors; a m?rt?shoz: 2 f?tt toj?s, 1 dl joghurt, 2 ev?kan?l majon?z, citroml?, s?, feh?rbors, 1 z?ldhagyma.

Elk?sz?t?se: A karfiolt megmossuk, r?zs?ira szedj?k, s?s v?zben 3 percig f?zz?k, majd lesz?rj?k. A toj?sokat felverj?k, s?zzuk, borsozzuk. A zsemlemorzs?t ?sszekeverj?k az ?tt?rt fokhagym?val meg az ol?vaolajjal. A karfiolt lisztbe, majd toj?sba m?rtjuk, ut?na zsemlemorzs?ba hempergetj?k, majd s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k ?s forr? s?t?ben, 180 fokon pirosra s?tj?k. A m?rt?shoz a toj?sokat kislyuk? reszel?n lereszelj?k, hozz?adjuk az apr?ra v?gott z?ldhagym?t, ?sszekeverj?k a majon?zzel meg a joghurttal, majd s?val, feh?rborssal ?s citroml?vel ?zes?tj?k. A roppan?sra s?lt karfiolt a toj?sm?rt?ssal t?laljuk. 



 Conopid? pane cu sos de ou?

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 conopid? mai mic?, 2 ou?, 4-5 linguri f?in?,  120 g pesmet, 1 linguri?? praf de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper alb; pentru sos: 2 ou? fierte, 100 ml iaurt gras, 2 linguri maionez?, zeam? de l?m?ie, sare, piper alb, 1 ceap? verde.

Prepararea: Conopida se rupe ?n buc??i mici, se spal?, se fierbe 3 minute ?n ap? cu sare, dup? care se strecoar?. Ou?le se bat, se asezoneaz? cu sare ?i piper. Pesmetul se amestec? cu praful de usturoi. Buc??ile de conopid? se dau prin f?in?,  ou ?i pesmet, se pun ?ntr-o tav? tapetat? cu h?rtie de copt ?i se stropesc cu pu?in ulei. Se sos la 180 grade, p?n? c?nd se rumenesc. Pentru sos ou?le fierte se dau pe r?z?toarea mic?, se adaug? ceapa verde m?run?it?, se amestec? cu maioneza ?i iaurtul ?i se asezoneaz? cu sare, piper alb ?i zeam? de l?m?ie. Conopida se serve?te cu sosul de ou?. 


Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/04/...

sponsored links

Keres?s