R?ntott karfiol toj?sm?rt?ssal - Conopid? pane cu sos de ou?
sponsored links
Hozz?val?k 4
szem?lyre: 1 kisebb fej karfiol, 2 toj?s, 4-5 ev?kan?l liszt, 12 dkg
zsemlemorzsa, 1 cikk fokhagyma, 2 ev?kan?l ol?vaolaj, s?, feh?rbors; a
m?rt?shoz: 2 f?tt toj?s, 1 dl joghurt, 2 ev?kan?l majon?z, citroml?, s?,
feh?rbors, 1 z?ldhagyma.
Elk?sz?t?se: A
karfiolt megmossuk, r?zs?ira szedj?k, s?s v?zben 3 percig f?zz?k, majd
lesz?rj?k. A toj?sokat felverj?k, s?zzuk, borsozzuk. A zsemlemorzs?t
?sszekeverj?k az ?tt?rt fokhagym?val meg az ol?vaolajjal. A karfiolt lisztbe,
majd toj?sba m?rtjuk, ut?na zsemlemorzs?ba hempergetj?k, majd s?t?pap?rral
b?lelt tepsibe tessz?k ?s forr? s?t?ben, 180 fokon pirosra s?tj?k. A m?rt?shoz
a toj?sokat kislyuk? reszel?n lereszelj?k, hozz?adjuk az apr?ra v?gott
z?ldhagym?t, ?sszekeverj?k a majon?zzel meg a joghurttal, majd s?val, feh?rborssal
?s citroml?vel ?zes?tj?k. A roppan?sra s?lt karfiolt a toj?sm?rt?ssal t?laljuk.
Conopid? pane cu sos de ou?
Ingrediente
pentru 4 persoane: 1 conopid? mai mic?, 2 ou?, 4-5 linguri f?in?, 120 g pesmet, 1 linguri?? praf de usturoi, 2
linguri ulei, sare, piper alb; pentru sos: 2 ou? fierte, 100 ml iaurt gras, 2
linguri maionez?, zeam? de l?m?ie, sare, piper alb, 1 ceap? verde.
Prepararea: Conopida
se rupe ?n buc??i mici, se spal?, se fierbe 3 minute ?n ap? cu sare, dup? care
se strecoar?. Ou?le se bat, se asezoneaz? cu sare ?i piper. Pesmetul se
amestec? cu praful de usturoi. Buc??ile de conopid? se dau prin f?in?, ou ?i pesmet, se pun ?ntr-o tav? tapetat? cu
h?rtie de copt ?i se stropesc cu pu?in ulei. Se sos la 180 grade, p?n? c?nd se
rumenesc. Pentru sos ou?le fierte se dau pe r?z?toarea mic?, se adaug? ceapa
verde m?run?it?, se amestec? cu maioneza ?i iaurtul ?i se asezoneaz? cu sare,
piper alb ?i zeam? de l?m?ie. Conopida se serve?te cu sosul de ou?.