R?ntott cukkinihas?bok a s?t?b?l
sponsored links
H?t m?g ez a kaja is kapcsol?dik a sz?linaphoz, mert kedvenc z?lds?gesboltom szabads?g miatt z?rva volt, ?s a Lidlben kellett bev?s?rolnom a z?lds?geket, ott viszont aznap este, amikor pr?b?lkoztam, nem volt m?s cukkini, csak a kettes?vel csomagolt biocukkini. Nekem el?g lett volna egy is, de gondoltam, nem ?rdekel, nem megyek m?r m?shova v?s?rolni, majd csin?lok valamit a m?sikkal. A receptet itt tal?ltam, ?s csak annyit m?dos?tottam, hogy feleztem a mennyis?geket.
Hozz?val?k 1 f?re:
- 1 db cukkini
- 1 nagy toj?s
- ? te?skan?l s?
- 3 p?pos ev?kan?l liszt
- 1 b?gre zsemlemorzsa
- 1 csipetnyi fokhagymagranul?tum (aki b?rja, tehet t?bbet, s?t tegyen is, mert csak j? lehet)
- ? te?skan?l f?st?lt pirospaprika
- ? te?skan?l ?r?lt feketebors
- cayenne bors vagy chilipehly ?zl?s szerint (nekem lehetett volna t?bb is, csak 2-3 csipetnyit haszn?ltam, de nem cs?pett el?gg?)
A f?szerekkel k?s?rletezni kell, mert a cukkini ?nmag?ban nem t?l karakteres ?z?, mondhatni ?zletlen.
Azzal kezdtem, hogy 1 toj?st felvertem ? te?skan?l s?val. A lisztet kim?rtem, majd a zsemlemorzs?t is, amibe belekevertem a f?szereket (a s? kiv?tel?vel). A cukkinit megh?moztam, 3 egyforma darabra v?gtam. A darabokat hossz?ban f?lbev?gtam, ?s a feleket megint csak hossz?ban 3 has?bra. ?gy lett 18 darab majdnem egyforma kis has?bom. Nem s?ztam be, hogy ne engedjen levet (de k?s?bb kipr?b?ltam bes?zva is). Viszont azonnal elkezdtem pan?rozni. Ez nem volt annyira unalmas, mert csak egy szem?lynek val? adagot csin?ltam, de ha egy buliba k?sz?lne ilyen, akkor sajnos gyerekrabszolg?kat kell alkalmazni, vagy meghallgatni valami j? hangosk?nyvet k?zben. Sz?val kicsit hosszadalmas, de ez a miniadag nem tartott tov?bb, mint hagym?t apr?tani a p?rk?lth?z, azzal az el?nnyel, hogy ez nem cs?pte a szememet.
Amikor bepan?roz?dott valahogy az ?sszes has?b, akkor a s?t?pap?rral bor?tott tepsin sz?pen egym?s mell? rendeztem ?ket ?s meglocsoltam leheletnyi ol?vaolajjal minden has?bot. Ehhez nagyon kell, hogy legyen egy olyan f?m sz?k?t? cucc az olajos?vegen, amivel ?pp csak csordog?l az olaj. (Legk?zelebb lefot?zom az eny?met, most vettem, ?s nem tudom, hogy tudtam eddig ?lni n?lk?le.) 180 fokon l?gkever?ssel s?t?ttem 25 percet, f?lid?ben megforgattam a has?bokat. S?t?ttem mellette f?lbev?gott krumplikat, ?s 2 sz?l ?jhagym?t is, mert azt tal?ltam a h?t?ben.
T?lal?skor kevertem hozz? egy kis majon?zt tejf?llel (k?tharmad majon?z, egyharmad tejf?l), majd oll?val r?vagdostam 4 db bazsalikomlevelet, amit az erk?lyen nevelt bazsalikomr?l szedtem. Petrezselyemmel is biztos nagyon finom (de az nincs az erk?lyen). Meg valami sokkal f?szeresebb m?rtogat?val. Nagyon finom volt, ropogott a bund?ja ?s bel?l kr?mesre s?lt. R?gt?n meg kell enni, mert kih?lve a ropog?ss?g elm?lik. De K?PZELJ?TEK! ?n nem b?rtam az eg?szet megenni. Biztos van valami bajom!
Friss?t?s: Csincsilla kommentje alapj?n elk?sz?tettem az ? verzi?j?t is, ami t?bb ponton elt?r ett?l, de f?leg abban, hogy el?re bes?zza a cukkiniket, amit?l t?nyleg finomabb lett, itt ?rtam r?la.
Napi cuki az erk?lyem lesz, mert mi?ta Toma felf?rta a felf?rnival?kat ?s ?tf?rta az ?tf?rnival?kat ?s lejjebb helyezte a polcokat, az?ta megint im?dok kint kert?szkedni.
A legf?ls? polcon kakukkf? van, alatta bazsalikom, borsikaf? (csombor), zs?lya, legalul varj?h?j (ez sajnos nem ehet?), mellette menta ?s rozmaring
Itt a korl?ton t?li r?szen krizant?mok vannak, halottak napj?n innen szoktam vir?got vinni a temet?be, persze szigor?an bring?val a Farkasr?tibe. Ezzel tesztelem az ?reged?st, tavaly m?g fel b?rtam tekerni meg?ll?s n?lk?l.
A bels? r?szen r?zsa van, t?r?kszegf?, varj?h?j (sajnos eddig a r?szig egyik sem ehet?), ut?na snidling, mellette citromf?, aminek csak egy kicsi r?sze l?tszik a cserep?b?l (mind nyami!).
? pedig egy pocok, amit Szabi fot?zott nemr?g egy kir?ndul?son, ?n meg csak ?mulok, hogy lehet ilyen k?peket csin?lni. Olyan, mintha r?m n?zne, ?s besz?lgetni szeretne.