R?k?czi t?r?s s?tem?ny friss gy?m?lccsel
sponsored links
Hozz?val?k 24x36 cm-es tepsihez
A t?szt?hoz
25 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 toj?ss?rga
6 g s?t?por
csipet s?
A t?ltel?khez
25 dkg t?r?
5 dkg cukor
1 toj?ss?rg?ja
1 csomag van?li?s cukor
1 ev?kan?l b?zadara
reszelt citromh?j
70-80 dkg s?rgabarack
2-3 ev?kan?l cukor
1 csomag van?li?s cukor
A habhoz
4 toj?sfeh?rje
20 dkg cukor
A t?r?t?ltel?k hozz?val?it elkeverj?k. A barackokat kisebb darabokra v?gjuk, megsz?rjuk a cukrokkal ?s ?llni hagyjuk.
A t?szta hozz?val?it ?sszegy?rjuk, majd kiny?jtjuk ?s kivajazott tepsi alj?ba sim?tjuk.
200 fokra meleg?tett s?t?ben 10 percig s?tj?k, majd kivessz?k, r?sz?rjuk a t?r?t?ltel?ket ?s a a s?rgabarack darabokat.
Visszatoljuk a s?t?be.
Am?g s?l, a toj?sfeh?rj?kb?l a cukorral kem?ny habot ver?nk.
Ha megs?lt a s?tem?ny (vigy?zzunk, hogy ne s?ss?k t?l, mert sz?raz lesz!), ?jra kivessz?k a s?t?b?l, r?sim?tjuk a habot ?s m?g 10 percre visszatoljuk, hogy a hab is megszil?rduljon.