Rãdãuþi csorba
sponsored links
Hozzávalók:
6 db. csirke- vagy 1-2 pulyka alsó comb, 3 sárgarépa, 2 paszternák, 10 dkg zeller, 2 piros paprika, 1 hagyma, 7 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 3 tojássárga, 20 dkg. tejföl, só, bors, kevés ecet.
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A combokat odatesszük fõni kb. 4 liter vízben, hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és a paszternákot. Sózzuk, borsozzuk és lassú tûzön fõzzük amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ezután levesszük a tûzrõl a levest, kivesszük a húst és a zöldségeket. Mikor egy kissé meghûlt a sárgarépát karikára vágjuk, a paprikát lehámozzuk és kockára vágjuk.