Quinoás-epres palacsinta mézes-tahinis szósszal (vegán)
sponsored links
Mindenkinek vannak álmai.
Az enyémek között szerepel, hogy gyönyörû, megszámlálhatatlan rétegre szétszedhetõ croissantot tudjak készíteni. Hogy a hagyományoshoz nagyban hasonlító, de annál sokkal egészségesebb waffel kerüljön ki a kezem alól. Hogy egyenletesen aranybarnára pirult, friss gyümölcsökkel körberakott és vaníliaszósszal lelocsolt minipalacsintákat tehessek a reggelizõasztalra.
Aztán van a valóság.
Ahol a tucatnyi aprólékosan végigböngészett folyamatábrás receptleírás ellenére sem emelkednek meg a tekercseim. Ahol a waffel a kiolajozás ellenére mindig beleragad a sütõbe. Ahol a palacsinták vagy feketére égnek, vagy rosszabb esetben darabokra szakadva jönnek ki a serpenyõbõl.
Eddig.
Most megtört az átok.
Sikerült tökéletes palacsintákat sütnöm.
Azt hiszem újra nekiállok a waffelprojektnek.
Hozzávalók 2 könnyû, de tápláló reggelihez:
1/2 csésze teljes kiõrlésû liszt
1/2 csésze fõtt quinoa
1 ek õrölt lenmag
1/2 tk szódabikarbóna
nagyon puha banán fele
opcionálisan 1-2 evõkanál méz, annak aki édesebben szereti
2 csipetnyi só
1 tk vaníliapor
1/2 csésze + 3 evõkanál zabtej
sült eperszeletek
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a quinoát, a lenmagot, vaníliát, a szódabikarbónát és a sót.
A tejben nyomkodjuk szét egy villával a banánt, majd lassan adagolva keverjük a száraz hozzávalókhoz. A legvégén forgassunk a tésztába a sült eperbõl is.
Forrósítsunk fel minimális olajat egy serpenyõben, és süssük ki az apró palacsintákat (nálam kb. 2 ek/palacsinta).
Tálaláshoz mézet és tahinit (szezámmagkrém) keverjünk simára, majd csorgassuk a palacsintatornyok tetejére. Az egészséges arányok kedvéért tegyünk a tetejére néhány friss epret is. ;)
Recept a Wholehearted Eats blogról.