Quiche Lorraine - reteta tradusa
sponsored links
A receptet a Kifõztük online magazinból vettem, kevés változtatással.
Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg liszt
12 dkg vaj
1-2 evõkanál jéghideg víz
só
A töltelékhez:
25 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg póréhagyma
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
kevés reszelt sajt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hûtõbe tesszük.
Ezt követõen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérõjû piteformát, a lelogó széleket levágjuk.
Villával megszurkáljuk, zsírpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot vagy rizset szórunk a papírra, majd elõmelegített 200 C fokos sütõben 10-13 percet sütjük. Akkor eltávolítjuk a babot és a papírt és tovább sütjük, amíg a tészta szép piros lesz.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk.
A megsült tészta üregébe egyengetjük a tölteléket, majd megöntözzük az összevegyített és fûszerezett tojás és tejszín keverékével.
Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C fokos sütõben készre sütjük (kb 30-35 perc).
Ingrediente:
Aluat:
150 g faina
120 g unt rece
1-2 linguri de apa rece
sare
Umplutura:
250 g bacon afumat (sau sunca afumata, sau slanina cu carne afumata)
cca. 300 g praz (1 fir de praz)
50 g unt
250 ml frisca (smantana dulce)
3 oua
sare, piper, nucsoara
deasupra cas razuit
Framantam faina, sarea si untul cu atata apa rece, cat sa se faca o coca uniforma nici prea moale, nici prea tare. Invelim in folie si lasam la rece cca. 30 minute, dupa care intindem un cerc foarte subtire, cat sa acopere tava si sa aiba si margini. Putem intinde intre 2 folii, iar ulterior pe scandura pudrata cu putina faina. Sa ne grabim cu intinsul, ca untul sa nu se topeasca.
Intepam aluatul cu o furculita dupa care acoperim cu hartie de copt, deasupra punem fasole boabe sau orez si il dam la cuptorul incins la 200 C grade cca. 10-12 minute.
Eliminam fasolea si hartia. (Fasolea se poate fierbe ulterior oricand se doreste.)
Taiem baconul cubulete si il prajim la foc mic, dupa care adaugam untul si prazul taiat rondele. Calim totul la foc mic amestecand din cand in cand, punem sare si piper cat se doreste (atentie, baconul poate sa fie sarat!). Acoperim aluatul precopt cu umplutura facuta.
Batem ouale cu smantana, punem putina sare, piper si nucsoara macinata, dupa care turnam peste aluatul de praz si presaram deasupra casul razuit.
Coacem tarta la 180 C grade cca. 30-35 minute.
Pofta buna!
Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg liszt
12 dkg vaj
1-2 evõkanál jéghideg víz
só
A töltelékhez:
25 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg póréhagyma
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
kevés reszelt sajt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hûtõbe tesszük.
Ezt követõen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérõjû piteformát, a lelogó széleket levágjuk.
Villával megszurkáljuk, zsírpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot vagy rizset szórunk a papírra, majd elõmelegített 200 C fokos sütõben 10-13 percet sütjük. Akkor eltávolítjuk a babot és a papírt és tovább sütjük, amíg a tészta szép piros lesz.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk.
A megsült tészta üregébe egyengetjük a tölteléket, majd megöntözzük az összevegyített és fûszerezett tojás és tejszín keverékével.
Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C fokos sütõben készre sütjük (kb 30-35 perc).
Ingrediente:
Aluat:
150 g faina
120 g unt rece
1-2 linguri de apa rece
sare
Umplutura:
250 g bacon afumat (sau sunca afumata, sau slanina cu carne afumata)
cca. 300 g praz (1 fir de praz)
50 g unt
250 ml frisca (smantana dulce)
3 oua
sare, piper, nucsoara
deasupra cas razuit
Framantam faina, sarea si untul cu atata apa rece, cat sa se faca o coca uniforma nici prea moale, nici prea tare. Invelim in folie si lasam la rece cca. 30 minute, dupa care intindem un cerc foarte subtire, cat sa acopere tava si sa aiba si margini. Putem intinde intre 2 folii, iar ulterior pe scandura pudrata cu putina faina. Sa ne grabim cu intinsul, ca untul sa nu se topeasca.
Intepam aluatul cu o furculita dupa care acoperim cu hartie de copt, deasupra punem fasole boabe sau orez si il dam la cuptorul incins la 200 C grade cca. 10-12 minute.
Eliminam fasolea si hartia. (Fasolea se poate fierbe ulterior oricand se doreste.)
Taiem baconul cubulete si il prajim la foc mic, dupa care adaugam untul si prazul taiat rondele. Calim totul la foc mic amestecand din cand in cand, punem sare si piper cat se doreste (atentie, baconul poate sa fie sarat!). Acoperim aluatul precopt cu umplutura facuta.
Batem ouale cu smantana, punem putina sare, piper si nucsoara macinata, dupa care turnam peste aluatul de praz si presaram deasupra casul razuit.
Coacem tarta la 180 C grade cca. 30-35 minute.
Pofta buna!