Quiche Lorraine

2014-03-24

sponsored links

A receptet a Kifõztük online magazinból vettem, kevés változtatással.


Hozzávalók:



A tésztához
 15 dkg liszt
12 dkg vaj
1-2 evõkanál jéghideg víz
 A töltelékhez:
25 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg póréhagyma
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
kevés reszelt sajt

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hûtõbe tesszük.
Ezt követõen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérõjû piteformát, a lelogó széleket levágjuk.
Zsírpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot vagy rizset szórunk a papírra, majd elõmelegített 200 C fokos sütõben 10-13 percet sütjük. Akkor eltávolítjuk a  babot és  a papírt és tovább sütjük, amíg a tészta szép piros  lesz.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk.
A megsült tészta üregébe egyengetjük a tölteléket, majd megöntözzük az összevegyített és fûszerezett tojás és tejszín keverékével. 
Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C fokos sütõben készre sütjük (kb 30-35 perc).



Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2014/03/quiche-l...

sponsored links

Keres?s