Quiche Lorraine
sponsored links
A receptet a Kifõztük online magazinból vettem, kevés változtatással.
Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg liszt
12 dkg vaj
1-2 evõkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
25 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg póréhagyma
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
kevés reszelt sajt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hûtõbe tesszük.
Ezt követõen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérõjû piteformát, a lelogó széleket levágjuk.
Zsírpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot vagy rizset szórunk a papírra, majd elõmelegített 200 C fokos sütõben 10-13 percet sütjük. Akkor eltávolítjuk a babot és a papírt és tovább sütjük, amíg a tészta szép piros lesz.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk.
A megsült tészta üregébe egyengetjük a tölteléket, majd megöntözzük az összevegyített és fûszerezett tojás és tejszín keverékével.
Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C fokos sütõben készre sütjük (kb 30-35 perc).
Hozzávalók:
A tésztához
15 dkg liszt
12 dkg vaj
1-2 evõkanál jéghideg víz
A töltelékhez:
25 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg póréhagyma
5 dkg vaj
2,5 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió
A tetejére:
kevés reszelt sajt
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hûtõbe tesszük.
Ezt követõen vékonyra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm átmérõjû piteformát, a lelogó széleket levágjuk.
Zsírpapírt teszünk rá, nehezéknek szárazbabot vagy rizset szórunk a papírra, majd elõmelegített 200 C fokos sütõben 10-13 percet sütjük. Akkor eltávolítjuk a babot és a papírt és tovább sütjük, amíg a tészta szép piros lesz.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk és fedõ alatt, gyakran megkevergetve puhára pároljuk.
A megsült tészta üregébe egyengetjük a tölteléket, majd megöntözzük az összevegyített és fûszerezett tojás és tejszín keverékével.
Megszórjuk a reszelt sajttal és 180 C fokos sütõben készre sütjük (kb 30-35 perc).