Quesadillas
sponsored links
Egy kis mexikói.
Quesadillas
Hozzávalók / 3 adag:
A tortilla töltéséhez:
6 db tortilla lap
1 db csíkokra vágott csirkemell filé
mexikói fûszerkeverék
1 db lila hagyma (vagy vöröshagyma apróra kockákra vágva)
1 db zöldpaprika (édes)
140 g csemegekukorica (konzerv)
140 g bab (konzerv)
20 dkg sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek vaj
A salsához:
5 közepes db paradicsom (kis kockákra vágva)
1 db lila hagyma (apróra vágva vágva)
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 lime-ból nyert limelé
1 lime-ból nyert lime héja
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
négyszínû bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy serpenyõben a csíkokra vágott, mexikói fûszerkeverékben és egy kis olajban megpácolt csirkemellet megsütjük. Kivesszük a csirkemelleket a serpenyõbõl, és hûlni hagyjuk.
- A hagymát a csirkemell olajában megdinszteljük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, és azzal együtt készre pirítjuk.
- A csirkét kisebb csíkokra/kockákra vágjuk.
- A babot összekeverjük a kukoricával, egy pici olvasztott vajjal, sóval és apróra vágott petrezselyemmel.
- Most, hogy mindent megsütöttünk, és fõztünk elkezdjük összeállítani a quesadillákat.
- Egy tortillát kiterítünk a vágódeszkára, egyik felére rászórunk némi reszelt sajtot (nem kell sajnálni, ez fogja összeragasztani a lepényt), majd hagymás paprikát és csirkemellet rakunk rá (ha sok a töltelék, a tetejére is szórunk sajtot), a tortilla tetejét (másik felét) ráhajtjuk, kicsit lenyomjuk.
- A másik fajta quesadillakba kerül szintén ugyanígy (egyik felére) reszelt sajt, ezután a babos mix (sajt újra, ha szükséges).
- Miután megtöltöttük az összes lepényt, egy serpenyõt felforrósítunk (olaj nélkül), és mindkét felét aranybarnára sütjük.
- Cikkekre vágva tejföllel és salsával tálaljuk.