Quesadilla picante ? pikáns mexikói melegszendvics
sponsored links
Nem elõször készítek quesadillat. Nagyon szeretjük a Tex-Mex ételeket, ezért nem árt idõnként a választékbõvítés. Nagyszerû lehetõség ehhez a quesadilla, ami leegyszerûsítve melegszendvics mexikói módra, mely ugyanakkor fõételként is egyértelmûen megállja a helyét akár ebédre, akár vacsorára.
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 nagy búza tortilla lepény
40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva, pácolva, kisütve
1 evõkanál fajita fûszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval, 4 evõkanál olajjal és 2 evõkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell pácolásához
? fej jégsaláta felcsíkozva
2 piros kápia vagy kaliforniai paprika apró kockára vágva
1 fej lilahagyma apró kockára vágva
10 dkg ecetes jalapeno paprika
30 dkg vörös cheddar sajt
1 adag fokhagymás joghurtszósz (2 dl görög joghurt, 1 nagy fej zúzott fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, Himalája só)
Az egyik lepényt lefektettem, erre következett a csirkemell, a saláta, a paprika és hagyma kockák, jalapeno szeletek, cheddar sajt majd befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig sütöttem, amíg a tortilla ropogós lett, a sajt pedig megolvadt.
1 perc múlva négyfelé vágtam és a fokhagymás joghurtszósszal feltálaltam. Most is osztatlan sikert aratott!