Quack confit

2011-11-26

sponsored links


Kacsacomb másképp. Konfitált kacsa készítésére adtam a fejem egy borongós hétköznap délután. Nem volt rossz ötlet, bár ez a menü inkább ráérõs hétvégéken praktikusabb. A kacsacomb az a hús, amit nem lehet elég sokáig fõzni. A konfitálás valójában abálást jelent, vagyis saját zsírjában, kevés vízzel lassú tûzön fõ meg az állat. Egyfajta tartósítás is, hiszen az így elkészült húst hetekig tárolhatjuk (zsírjában) a hûtõben/kamrában.

Manapság igen divatos lett a konfitált kacsa, a legelegánsabb éttermek kínálatát is tarkítja.

Elkészítése nem igényel semmilyen konyhai elõképzettséget, csak sok-sok türelem és idõ kell hozzá.
Már elõzõ nap jól besózzuk a combokat és bõrös felükkel lefelé egy mûanyag dobozba helyezzük, hûtõben tároljuk vagy 24 órán át.
Másnap aztán a combokról lemossuk a sót, papírtörlõvel szárazra töröljük õket és egy nagy edénybe helyezzük 4-5 gerezd fokhagyma, kakukkfû-ág, egy kupica brandy társaságában. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp hogy ellepje és elõször felforraljuk, majd nagyon lassú tûzön rotyogtatjuk, pároljuk (lefedve). Nagyjából 2-2 1/2 óra alatt puha is lesz. Hogy a bõre is ropogós legyen, elõmelegített ...

Folytats a blogon ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s