Qpatorta a 40. Vadnyugati Schönherz kupára

2011-10-03

sponsored links


A Schönherz kupa a Mûegyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának rendezvénye. Bõvebb információk itt találhatók róla, és látható a kupa fotója is.

Az idei jubileumi kupát a LopóSCHokk csapata rendezi, ennek tagja a fiam is. Az iskolatorta nyomán kitalálta, hogy a megnyitóra készítsük el a kupát tortából. Miután a rendezvény elég népes, legyen jó nagy és persze finom.

Bevallom, nekem ez utóbbi volt a legfontosabb szempont, ha már a sok ember az én sütimet eszi, ne szidjanak, hogy nem jó. Így a csokoládés-meggyes kocka lapja lett az alap, és ebbe került az olasz habcsók vajkrém csokoládés verziója, plusz Máté ötlete nyomán cseresznyebefõtt.
A lapokat jóval kevesebb kávéval sütöttem, hogy ne legyen annyira puha, de azért még szaftos maradjon. A gyakorlott formatortázók most forduljanak el, mert ez a felület biztosan nem üti meg a mércét simaságban.
Bevonata Szamos marcipán lett, amelyet kérésünkre megszíneztek barnára és szürkére.

A fiúk elkészítették nekem a torta "szabásmintáját" papírból, így kiderült, hogy 1 méter 20 centiméter lesz a mérete. Mire eszembe jutott lefotózni, már szétvagdostuk a különbözõ darabok készítéséhez, és össze is kentük a kakaós lapokkal.

Péntek este és éjjel készítettük Mátéval a tortát. A krémet már a nap folyamán elõbb összeállítottam ipari mennyiségben, így volt ideje a hûtõben lehûlni.
Máté a szabásminta és a hûtõpolcok mérete alapján kiszámolta, hogyan készüljenek a darabok. Egy egység került egy sütõpapírral bélelt polcra, és azután persze a hûtõbe.
Én sütöttem a lapokat egymás után, ahogy kihûltek, Máté töltötte a krémmel-cseresznyével, és formára faragta, kialakította a ...

Folytats a blogon ... mohakonyha.blogspot.com/2011/10/qpato...

sponsored links

Keres?s