Püspökkenyér tojásfehérjébõl
sponsored links
A Xukor termékeket már több sütemény készítésénél használtam és nagyon elégedett voltam velük. Korábban írtam, hogy piskóta tésztánál is bevált, szép, magas lett a süti és ízében sem tért el a hagyományos cukros változattól.
Korábban meséltem, hogy tökmaglisztet és gesztenyelisztet kaptam egy kft-tõl, hogy próbáljam ki õket és írjam le tapasztalataimat, így most a lisztek tesztelése fog következni. A gesztenyeliszttel való sütést már nagyon vártam, ezt megelõzõen soha nem használtam a terméket, így kíváncsi is voltam rá. Gesztenyét korábban sült, illetve püré formában kóstoltam, az utóbbit gyakran használom édességek készítéséhez is. A gesztenyelisztrõl annyit tudtam, hogy intenziv gesztenyeízû, süteményekhez is remekül használható és a fehér liszt teljes mértékben kiváltható vele.
A csomagolással kapcsolatban muszáj megemlítenem, hogy bár nagyon egyszerû a tasak, de a legfontosabb, hogy visszazárható, így felbontás után sem gond a liszt tárolása. Ahogy sejtettem gesztenyeliszt színe nem hófehér, hanem enyhén barnás. Persze, muszáj volt az illatát is éreznem, finom, rumos (?), édes gesztenyemasszához hasonlót vártam. De jött a meglepetés! Erõs, fûszeres, kissé ...