Püspökkenyér

2014-03-30

sponsored links

Még sosem sütöttem püspökkenyeret. Mindig csak nézegettem és gondoltam, hogy jó lenne egyszer sütni, de sosem vettem rá magam, a tegnapig. Most elkészítettem életem elsõ püspökkenyerét, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a legnagyobbik kalácsformába tettem és lapos lett. De az íze isteni!

Hozzávalók:
  • 3 tojás,
  • 8 ek cukor,
  • 8 ek tej,
  • 4 ek olaj,
  • 1/2 csomag sütõpor,
  • 1 kk vaníliás cukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 6 dkg dió.
A liszthez hozzáadtam  a sütõport és összekavartam. A tojásfehérjékbõl kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a tejet, a diót, és az olajat, majd az egész masszát óvatosan összekavartam. Végül kanállal, finoman, beleforgattam a tojáshabot. Sütõpapírral kibélelt kalácsformába öntöttem. Elõmelegített sütõben, közepes tüzön szép, aranybarnára sütöttem. Nagyon gyorsan és könnyen el lehet készíteni.

Folytats a blogon ... legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s