Püspökkenyér
sponsored links
Még sosem sütöttem püspökkenyeret. Mindig csak nézegettem és gondoltam, hogy jó lenne egyszer sütni, de sosem vettem rá magam, a tegnapig. Most elkészítettem életem elsõ püspökkenyerét, de sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a legnagyobbik kalácsformába tettem és lapos lett. De az íze isteni!
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 8 ek cukor,
- 8 ek tej,
- 4 ek olaj,
- 1/2 csomag sütõpor,
- 1 kk vaníliás cukor,
- 30 dkg liszt,
- 6 dkg dió.
A liszthez hozzáadtam a sütõport és összekavartam. A tojásfehérjékbõl kemény habot vertem és félretettem. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavartam. Hozzáadtam a tejet, a diót, és az olajat, majd az egész masszát óvatosan összekavartam. Végül kanállal, finoman, beleforgattam a tojáshabot. Sütõpapírral kibélelt kalácsformába öntöttem. Elõmelegített sütõben, közepes tüzön szép, aranybarnára sütöttem. Nagyon gyorsan és könnyen el lehet készíteni.