Püspökkenyér

2017-12-22

sponsored links

Ahogy mi szoktuk...
Az adventi idõszak hagyományos süteményei közé tartozik nálunk a színes és ízes csemegékkel sült püspökkenyér. Gyors és "fájdalommentes" a készítése...
Hozzávalók:
250 g vaj
250 porcukor
250 g liszt
250 g belevaló finomság: nálam durvára vágott dió, étcsokoládé, mazsola, pár szem koktélcseresznye, cukrozott narancs, -citromhéj
4 tojás
A vajat és a cukrot krémesre keverem, a tojásokat egyenként hozzáadom és alaposan eldolgozom. Egy evõkanál liszttel a belevalókat összekeverem, a többi lisztet a tésztához adom és a nagyjából azonos méretûre vágott magokat-aszalványokat is beleforgatom.
A gyümölcskenyérformát sütõpapírral kibélelem.
A sütõt elõmelegítem 175 C-ra. A kész tésztát a formába simítom és kb. 1 órát sütöm (tûpróba!)

Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2017/12...

sponsored links

Keres?s