Púri / lepénykenyér
sponsored links
Egy igazán könnyen elkészíthetõ finomság amit szerintem lángos helyett is lehet fogyasztani! Legalábbis mi megállapítottuk hogy ezután gyakran fogom ezt sütni , most csak tejfölöm volt itthon amit rákentünk de kevés sajttal megszórva senki nem mondaná hogy ez lepénykenyér:-)
Hozzávalók és elkészítése:/ 6 db-hoz/ 25 dkg liszt, 0,3 dl olaj, 1 teáskanál só, 1,3 dl víz , olaj a sütéshez. A hozzávalókból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután a tésztából 3 cm átmérõjû rudat sodortam amit 3 cm darabokra vágtam. Ezeket a darabokat egyenként kézzel szétlapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlõre szedtem ki hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Nagyon finom!
Hozzávalók és elkészítése:/ 6 db-hoz/ 25 dkg liszt, 0,3 dl olaj, 1 teáskanál só, 1,3 dl víz , olaj a sütéshez. A hozzávalókból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután a tésztából 3 cm átmérõjû rudat sodortam amit 3 cm darabokra vágtam. Ezeket a darabokat egyenként kézzel szétlapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlõre szedtem ki hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Nagyon finom!
Jó étvágyat !