Pöttyöske

2012-11-18

sponsored links


Remélem annyira nem rossz ez a megnevezés, mert jobb ötlet sajnos nem jutott eszembe. Sokat gondolkodtam, milyen nevet viseljen ez a fantasztikus sütemény, s mivel a tésztájában is pöttyök vannak, meg a tetején is, így ezt a nevet kapta.

A sütirõl annyit, hogy valami menyország, ízre is, meg állagra is. Az egyik legfinomabb, amit az utóbbi idõben ettem (a másik a mákos guba :D). Almát azért raktam bele, hogy szaftosabb legyen, vagyis ellensúlyozza a mákot meg a marcipánt. Még másnap is olyan volt, mintha frissen készült volna. Már az a néhány darab, ami maradt belõle, mert a nagy részét még langyosan felfaltuk.
A gyerekek is imádták, annak ellenére, hogy a mákosat nem nagyon eszik.
Nálunk kedvenc lett!

Hozzávalók:
  • 25 dkg lisz
  • 10 dkg mák (darálatlan)
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 30 dkg savanykás alma
  • 2 dl kefír
  • 0,7 dl olaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília aroma ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2012/11/pottyo...

sponsored links

Keres?s