Pöttyöske
sponsored links
Remélem annyira nem rossz ez a megnevezés, mert jobb ötlet sajnos nem jutott eszembe. Sokat gondolkodtam, milyen nevet viseljen ez a fantasztikus sütemény, s mivel a tésztájában is pöttyök vannak, meg a tetején is, így ezt a nevet kapta.
A sütirõl annyit, hogy valami menyország, ízre is, meg állagra is. Az egyik legfinomabb, amit az utóbbi idõben ettem (a másik a mákos guba :D). Almát azért raktam bele, hogy szaftosabb legyen, vagyis ellensúlyozza a mákot meg a marcipánt. Még másnap is olyan volt, mintha frissen készült volna. Már az a néhány darab, ami maradt belõle, mert a nagy részét még langyosan felfaltuk.
A gyerekek is imádták, annak ellenére, hogy a mákosat nem nagyon eszik.
Nálunk kedvenc lett!
Hozzávalók:
- 25 dkg lisz
- 10 dkg mák (darálatlan)
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 30 dkg savanykás alma
- 2 dl kefír
- 0,7 dl olaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília aroma ...