Pöttyös guru kehely
sponsored links
Túró, karamell, csoki és némi mogyoró... ezer köszönet Flat-Cat-nek ezért a csodás pohárkrémért!
Virtuálisan Flórának is küldök kóstolót születésnapja alkalmából (mivel nagyon szereti a csokoládét és a túrót), és ezzel szeretnék neki további jó sütkérezést kívánni! :)
Hozzávalók:
A túrós réteghez:
50 dkg túró
3 evõkanál tejföl
1 citrom leve
4 evõkanál cukor
A karamellás réteghez:
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor
A csokis réteghez:
8 dkg tejcsoki
8 dkg tejszín
4 dkg törökmogyoró (nálam sótlan földimogyoró került bele)
Virtuálisan Flórának is küldök kóstolót születésnapja alkalmából (mivel nagyon szereti a csokoládét és a túrót), és ezzel szeretnék neki további jó sütkérezést kívánni! :)
Hozzávalók:
A túrós réteghez:
50 dkg túró
3 evõkanál tejföl
1 citrom leve
4 evõkanál cukor
A karamellás réteghez:
1,5 dl tejszín
10 dkg cukor
A csokis réteghez:
8 dkg tejcsoki
8 dkg tejszín
4 dkg törökmogyoró (nálam sótlan földimogyoró került bele)
A túrót kikeverjük a tejföllel, a citromlével, a cukorral és kelyhekbe kanalazzuk. Ha nagyon darabos, használjunk inkább botmixert, hogy minél krémesebb legyen.
A karamellás réteghez a cukorból világos karamellt készítünk, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad. Ha már kihûlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.
A törökmogyorót kis láng felett megpirítjuk száraz serpenyõben, amíg illatozni kezd, majd ha langyos, ledörzsöljük a héját, és késsel durvára vágjuk. Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, és ha megolvadt, belekeverjük a mogyorót. Ha langyos, a karamellrétegre kanalazzuk és elsimítjuk.
Fogyasztás elõtt célszerû 1-2 órát pihentetni a hûtõben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.