Pörköltgombóc
sponsored links
Egy szaftos, ízletes fogást terveztem készíteni ebédre, de épp darált hús akadt a kezembe. Így jött az ötlet, hogy akkor legyen pörköltgombóc. A család nem tiltakozott, sõt nokedli köretet kért hozzá ;-)
A recept megjelent a Kifõztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
Gombócokhoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*1 fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
Pörkölt alaphoz:
*1 egész nagy fej vöröshagyma
*1 púpozott ek zsír
*2 nagyobb paradicsom
*1 púpozott ek darált paprika
*1 púpozott tk fûszerpaprika
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és a fûszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat sodrunk. A felforrósított zsíron a kockára vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fûszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bõségesen vízzel, és lefedve addig fõzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfõtte. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.